Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک بازی‌ساز اخذ عوارض از بازی‌های خارجی را راهی برای رقابتی‌تر شدن بازار دانست و گفت: برای اینکه بازی‌ساز داخلی بتواند تولید کند، نباید تمام سهم بازار را به عناوین خارجی واگذار کنیم. البته ممکن است مخالفت‌هایی که درباره اخذ عوارض وجود دارد به دلیل این تصور باشد که اتفاق درستی برای عوارض نیفتد.

عماد رحمانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بازی‌های خارجی در یک بستر با درآمد و سهم بیشتری از بازار داخلی ما وارد می‌شوند، ‌ اظهار کرد: تنها بحث ضعف و قدرت کیفی بازی‌های ایرانی و خارجی نیست که تفاوت ذائقه مخاطب را ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میلیون‌ها دلار پروپاگاندا و تبلیغاتی که پشت بازی‌های خارجی وجود دارد را هم باید در نظر گرفت. حتی در شرایط تشابه ۷۰ درصدی بازی‌ها از نظر کیفی، بازی خارجی با سرمایه بسیار زیادی از لحاظ تبلیغاتی به مخاطب شناسانده می‌شود اما بازی‌ ایرانی بدون هیچ سرمایه تبلیغاتی وارد بازار می‌شود.

وی درباره سیاست اخذ عوارض توضیح داد: عوارض مقوله‌ای است که برای ایجاد تعادل بین محصولات وارداتی به یک کشور و محصولات تولیدی توسط کشور مبدا اخذ می‌شود تا صنایع زنده بمانند. این یک موضوع اثبات‌شده است که در تمام صنایع در دنیا وجود دارد و به تولید داخل کمک می‌کند. در صنعت بازی‌های رایانه‌ای در هند و در بسیاری دیگر از کشورها این عوارض گرفته می‌شود. بنابراین اینکه بعضی فکر می‌کنند کشورهای خارجی که عضو سازمان تجارت جهانی هستند، عوارض نمی‌پردازند، صحیح نیست.

این بازی‌ساز اخذ عوارض را کمکی به رقابتی‌تر شدن بازار دانست و گفت: اگر قرار است صنعت داخلی داشته باشیم و بازی‌ساز داخلی بتواند تولید کند، نباید تمام سهم بازار را به عناوین خارجی واگذار کنیم. اگرچه مخالفت‌هایی وجود دارد اما ممکن است به این دلیل باشد که اتفاق درستی برای این عوارض نیفتد. یعنی با این فرض که عوارض باید به دلیل همسطح شدن صنعت گیم گرفته شود و به رقابتی شدن بازار کمک می‌کند؛ اینکه چه اتفاقی برای آن می‌افتد، ممکن است چالشی باشد که مخالفان به آن فکر کنند. البته با توجه به جلساتی که در بنیاد بازی‌ها برگزار شده، امیدواریم برنامه مدونی برای هزینه‌کرد این عوارض وجود داشته باشد.

رحمانی در پاسخ به اینکه آیا اخذ عوارض از بازی‌های خارجی، هزینه مصرف‌کننده را افزایش می‌دهد، اظهار کرد: هیچ جای دنیا این طور نیست که گرفتن عوارض از بازی خارجی هزینه را برای مصرف‌کننده افزایش دهد. عوارض باید از جیب این مارکت‌ها کم شود نه اینکه از مخاطب گرفته شود. کار نشر این نیست که صرفا یک عنوان بازی را در مارکت قرار دهد.

او نارضایتی از مارکت‌های داخلی را ورود بی‌اندازه بازی‌های خارجی دانست و افزود: قرارداد پرداخت بازی داخلی با دلار ارزان‌تر انجام می‌شود. گاهی شرکت‌ها بیشتر بازی‌ها را محلی می‌کنند اما بعضا حتی بازی‌ها محلی‌سازی هم نمی‌شوند و می‌بینیم یک مارکت به صورت مستقیم بازی را وارد می‌کند که هیچ کاری روی آن انجام نشده اما سود زیادی دارد.

این بازی‌ساز با بیان اینکه نمی‌توان منکر شد نبود عوارض لطمه‌هایی می‌زند، گفت: دلار گیفت کارت ۴۳۰۰ تومان است اما در بعضی از مارکت‌ها بازی را با ۳۰۰۰ تومان قیمت می‌گذارند. شرایط نابرابر دیگر تبلیغات بی‌حدوحصر بازی‌هاست. موضوع سوم هم خود مارکت‌ها هستند که بازی خارجی را چون محبوب‌تر و شناخته‌شده‌تر است، برجسته می‌کند و در عرض چند روز تعداد دانلود بازی‌ها به چندصد هزار می‌رسد. این‌ها درآمد و جابه‌جایی تراکنش‌های سنگین مالی است که تاثیر زیادی دارد و بستر قابل توجهی است.

رحمانی در پاسخ به اینکه آیا دریافت عوارض از بازی‌های خارجی باعث افت کیفیت بازی داخلی می‌شود، ‌ گفت: بسیاری از صنایع داخلی عوارض می‌گیرند و پیشرفت می‌کنند. این نابرابری که در این حوزه وجود دارد را باید به نحوی برابر کرد. این عوارض نهایتا ۲۰ میلیارد تومان برای نزدیک ۱۵۰۰ توسعه‌دهنده است و حمایت هم به معنای حمایت مستقیم مالی از طرف دولت نیست. البته موضوع دانش و توان هم در کنار حمایت مالی وجود دارد و ما از نظر تکنیکی بازی‌سازهای قوی داریم که حتی در دنیا هم شناخته‌شده هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۱۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید

همشهری آنلاین-مرضیه ثمره‌حسینی: «در ایران روزانه حدود هزار و ۲۰۰تن بستنی مصرف می‌شود که از این میزان حدود هزار تن از سوی شرکت‌های صنعتی و ۲۰۰تن هم از سوی کارگاه‌ها و بستنی‌سازی‌های سنتی تولید می‌شود.» اینها را محمدجواد شکری، از فعالان صنعت تولید و تجارت بستنی در ایران در مورد آمار تولید و صادرات بستنی در کشور به همشهری می‌گوید. اما مهم‌تر از بستنی‌هایی که مصرف داخلی دارند، لژیونرها و صادراتی‌ها هستند؛ بستنی‌هایی که با برند ایرانی شهرت جهانی کسب کرده‌ و دل مشتری‌ها را به‌دست آورده‌اند.

شکری در مورد صادرات بستنی می‌گوید: «بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده ایرانی به کشورهای همسایه صادرات بستنی دارند؛ صادراتی که رکورد ۴۰۰تن بستنی در روز را به دست‌آورده است؛ بستنی‌هایی که بیشتر به عراق و کشورهای حوزه خلیج‌فارس مانند عمان و کویت و امارات به‌ویژه شهر دوبی می‌رسند. علاوه بر حوزه خلیج‌فارس، بستنی‌های ایرانی به کشورهای آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان و حتی کشورهای آفریقایی مانند لیبی هم صادر می‌شود و صادرکنندگان نیم‌نگاهی هم به بازار چین دارند.»

مردم جهان بستنی ایرانی را با چه طعم‌هایی دوست دارند؟

شکری با بیان اینکه صادرات بستنی ایرانی به کشورهای دیگر با توجه به فرهنگ و ذائقه هر کشوری و با بسته‌بندی‌های مختص هر منطقه انجام می‌شود، می‌گوید:« چینی‌ها مزه‌های ایرانی مانند رز، گلاب و زعفران را خیلی دوست دارند و کشورهای همسایه شمال ایران طعم زردآلو را می‌پسندند.»

این فعال صنعت تولید و تجارت بستنی با بیان اینکه بستنی ایران حتی به آمریکا و کانادا هم صادرات می‌شود، می‌گوید: «هرچند صادرات ما به این کشورها محدود به ایرانیان ساکن در آنجا می‌شود اما در شهرهایی مانند تورنتو عرضه بستنی ایرانی به جز فروشگاه‌های ایرانی به فروشگاه‌های غیرایرانی هم رسیده، ضمن اینکه به‌دنبال توسعه صادرات بستنی به آمریکا هم هستیم.»

بستنی زعفرانی ابتکار ایرانی

بستنی از فرنگ به ایران رسید. ناصرالدین‌شاه قاجار در سفر به فرانسه بعد از خوردن بستنی میوه‌ای فرانسوی، عاشق این دسر جذاب شد و به خدم‌وحشم خود دستور داد طرز تهیه آن را از فرانسوی‌ها بگیرند و به ایران بیاورند و اینگونه شد که پای بستنی به ایران باز شد. نخستین کسی که در تهران بستنی درست کرد «ممد ریش» نامی بود که با چرخ دوره‌گردی‌اش روانه کوچه و بازار می‌شد و بستنی می‌فروخت. پس از او، اکبر مشتی(مشدی) به بستنی رنگ و بوی ایرانی داد و بستنی زعفرانی تولید کرد. طعم این بستنی آنقدر خاص و خوب بود که خیلی زود در میان ایرانیان و جهانیان محبوب شد. اواخر دهه۴۰ شمسی، دستگاه‌های بستنی‌سازی وارد ایران شدند و بستنی در طعم‌ها و برندهای مختلف عرضه شد.

بستنی گران‌ شده، مشتری آب رفته

مغازه‌داران می‌گویند رشد قیمت این خوراکی پرطرفدار باعث شده تقاضا برای خرید بستنی کاهش پیدا کند. رئیس اتحادیه بستنی، آبمیوه و کافی‌شاپ تهران با تأیید این موضوع می‌گوید: «تورم بر میزان تقاضا برای آبمیوه و بستنی اثرگذار بوده و تقاضا تا حدودی کم شده است. برای همین با وجود اینکه هزینه‌ها بیش از ۵۰درصد افزایش یافته است، صنف ما برای حمایت از مصرف‌کنندگان و برای حفظ بازارمان، تصمیم گرفت امسال فقط حدود ۲۰درصد افزایش قیمت داشته باشد».

محسن مبرا، ضمن تأکید بر اینکه بستنی قیمت مصوب ندارد، ادامه می‌دهد: «از سال۱۴۰۲ بنا بر مصوبه سازمان حمایت، دیگر نرخ مصوب نداریم و نرخ‌ها از سوی خود تولیدکننده‌ها تعیین می‌شود.»

قیمت انواع بستنی در بازار

کماکان ارزان‌ترین بستنی بازاری بستنی یخی است. بستنی یخی میوه‌ای در برندهای مختلف ۷ هزار تومان است. بستنی چوبی میلکی۱۰ هزار تومان، بستنی کیم ۱۰ هزار تومان، بستنی کیک تیرامیسو ۱۵ هزار تومان، قیفی ۱۵ هزار تومان، بیسکورول ۲۰ هزار تومان، بستنی لیوانی ماراش با شیر بز ۳۰ هزار تومان، بستنی چوبی سالار ۳۰ هزار تومان و بستنی مگنولیا ۴۰ هزار تومان است.

همچنین بستنی یک لیتری طالبی و وانیلی۸۰ هزار تومان است.

هر کیلو بستنی سنتی ساده هم در تهران بین ۱۳۰ تا ۱۷۰ هزار تومان و نوع ویژه و ۴ مغز آن بین ۲۰۰ تا ۲۷۵ هزار تومان است. هر کیلو بستنی میوه‌ای هم در طعم‌های مختلف انبه، توت‌فرنگی و غیره بین ۱۵۰ تا ۱۹۰ هزار تومان است.

اگر بخواهید بستنی سنتی در میزان کم سفارش دهید یک ظرف کوچک بستنی سنتی حدود ۴۰ هزار تومان و یک ظرف کوچک بستنی میوه‌ای شامل ۴ اسکوپ (هر اسکوپ بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان) حدود ۷۰ هزار تومان است. اگر هوس بستنی قیفی هم کنید هر عدد آن بین ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان است. بستنی قیفی متری هم که در بعضی مغازه ها عرضه می شود با توجه به اندازه کوچک، متوسط و بزرگ به قیمت ۵۰ هزار، ۶۰ هزار و ۷۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

کد خبر 848579 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها صادرات قیمت - تنظیم بازار بستنی و فالوده عراق عمان امارات

دیگر خبرها

  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • واحدی: هنوز چیزی تمام نشده/ آماده فینال سوم می‌شویم
  • تمام اتباع مجاز ساماندهی می‌شوند 
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۲ اردیبهشت ماه
  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • افزایش قیمت طلا و انواع سکه در بازار ؛ ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۱ اردیبهشت ماه